Η θεραπευτική περίδεση μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια ακόμη και σε αθλητές, παιδιά ή γηρεότερους ασθενείς ενώ ενδείκνυται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ορθοπεδικών, νευρομυϊκών και νευρολογικών παθήσεων. Η φιλοσοφία της μεθόδου στηρίζεται στη μεγάλη συμβολή που παρέχει η λειτουργία του δέρματος  στην επουλωτική και αναγεννητική διαδικασία του οργανισμού μας.

Η ελαστική ταινία που εφαρμόζεται σε τεντομένο μύ, δημιουργεί στο δέρμα κάποιες πτυχώσεις οι οποίες γίνονται ορατές όταν ο μυς επανέρχεται σε θέση χαλάρωσης. Οι πτυχώσεις πραγματοποιούν μία δομική ανύψωση του δέρματος, η οποία αυξάνει το διάμεσο διάστημα, επιτρέπει την φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, συμβάλλοντας στην απορρόφηση τυχόν οιδήματος ενώ ταυτόχρονα αποσυμπιέζει τους υποδoχείς του πόνου, απομακρύνοντας έτσι τα έντονα συμπτώματα.

Οι ελαστικές ταινίες περίδεσης Kinesio Tape είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας βαμβακερές ίνες, υποαλλεργικές, με ειδική κολλώδη ουσία κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες,  αδιάβροχες και με μεγάλη διάρκεια αντοχής. Δεν είναι εμποτισμένες με φάρμακο και δεν περιέχουν καθόλου λάτεξ.

Kinesio Taping

Η μέθοδος Kinesio Taping® που εφαρμόζεται στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Γεωργιάδη, είναι η πλέον αξιόπιστη τεχνική θεραπευτικής περίδεσης με αυτοκόλλητες, ελαστικές ταινίες που δεν φέρουν κανένα φάρμακο.

Η θεραπευτική περίδεση έχει ως στόχο να διευκολύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος, να παρέχει στήριξη και σταθερότητα στους μύες και στις αρθρώσεις χωρίς να περιορίζει το εύρος κίνησης του σώματος, να βελτιώσει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία ενώ επιτρέπει την παράλληλη άσκηση φυσικοθεραπευτικών χειρισμών.